OVER CECILE

 Geboren en getogen in het Gooi woonde ik vanaf mijn studietijd – Neerlandistiek, bij de Universiteit van Amsterdam –  in Amsterdam. Naast studeren, beleefde ik een vrolijke tijd als kok en later als bedrijfsleider voor een café-restaurant in die stad, waar de dorpse verlegenheid voorgoed het onderspit dolf. Later volgde een serieuzere carrière, als senior productmanager in een internationale omgeving, bij een grote bank. Voor mijn werk reisde ik regelmatig door Europa.

Zo’n twintig jaar geleden keerde ik terug naar de streek waar mijn wortels liggen. Een relatie armer en een dochter rijker. Vrijwel heel mijn leven was ik gek op schrijven, schilderen, tekenen en tuinieren. Die vermaledijde tijd ervoor vinden, naast een meer dan fulltime baan bleef lastig. Wel volgde (en volg) ik talloze schrijfcursussen, als schrijver ben je immers nooit uitgeleerd.

Vanaf de oprichting in eind 2017, ben ik lid van het Huizer Schrijversgilde. Voor mij een stok achter de deur om nu eens werk van die ambities te maken.

Sinds 2018 heb ik eindelijk mijn schrijfrust gevonden en ben niet meer achter de laptop weg te slaan. Het plotten en schrijven van verhalen,  is het allerleukste werk om te doen. Vanaf de start schrijf ik korte fictie verhalen.

Midden 2019  begon ik daarnaast ook gedichten te schrijven. De hoofdmoot van mijn schrijfwerk omvat echter het schrijven van boeken. Het eerste boek is geschreven en vond onderdak bij een uitgever. Met het tweede boek heb ik een start gemaakt. Naast dit alles heb ik bovendien twee kinderboeken van een medelid van het schrijversgilde in het Engels vertaald.

BOEKEN

Mijn eerste roman Het huis in Trastevere’ krijgt een podium bij uitgeverij Ambilicious. Verwachte publicatiedatum 06 november 2020.

De ondertekening van de uitgeef-overeenkomst met Inanna van den Berg van uitgeverij Ambilicious.

Het huis in Trastevere is een meeslepend, spannend, warm verhaal over mensen die elkaar helpen en levens die uiteindelijk meer met elkaar verweven zijn dan iedereen tevoren inschat. Op onnavolgbare wijze verbindt de auteur de levens van mensen wiens paden elkaar kruisen en toont ons hoe hun levens zich ontrollen.

In Parijs staat John in een park en vraagt zich af wie hij is. Zelfs zijn eigen naam kent hij niet meer. Hij staat voor de grootste uitdaging in zijn leven, het herontdekken van zijn vroegere leven zodat hij de toekomst kan omarmen. Hij klampt zich vast aan de gedachte dat hij in Rome het antwoord op zijn vragen kan vinden.

WanneerJohn van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, komen zij vrouw Roos en haar vriendin Julia in actie. Als ware detectives volgen ze met minieme snippers informatie zijn spoor dwars door Europa.

Aan een tweede roman met als voorlopige werktitel de Groepsreis’ , die zich afspeelt in de Baltische Staten, wordt op dit moment hard gewerkt.

Daarnaast doe ik zoveel mogelijk mee aan schrijfwedstrijden, voor zowel proza als poëzie, met tot nu toe opvallend goed resultaat.

PRIJZEN & VERMELDINGEN 

Gewonnen wedstrijden in 2020:

Mijn verhaal ‘Schoolstrijd’ staat op de longlist van de wedstrijd ‘Een zwarte roos op het plein’ van Godijn Publishing.

Mijn gedicht ‘Asiel’  is een van de winnende gedichten in de poëziewedstrijd van uitgeverij Gopher en wordt gepubliceerd in de bundel ‘De grootste intimiteit is het zwijgen.

Mijn gedicht ‘Het getij van zomer’  behaalde de vierde plek (runner-up) in de gedichtenwedstrijd 2020 van Stichting Ongehoord. Uit het juryrapportHet getij van de zomer

Een sterke eerste strofe waarin de dichter het aantal voorbeelden zorgvuldig  heeft gedoseerd. Het zijn er precies genoeg om iets duidelijk te maken en de lezer mee te nemen naar strand en duinen. En het zijn er precies genoeg om hem, daar eenmaal aanbeland, niet af te laten haken. De goed gekozen woorden, de klanken in samenhang, ze zorgen voor een vloeiende beweging die rijmt met het onderwerp. 

‘Het getij van de zomer’ kent muziek. Is ritmisch en melodieus.
In de tweede strofe verandert de toon ietwat. Hier worden de klanken korter, minder slepend. Een overgang naar een andere sfeer met andere beelden.

Het gedicht is een reflectie op de vraag die de dichter in de slotstrofe in alle eenvoud maar daarmee zeker niet minder poëtisch beantwoordt.

Mijn verhaal ‘Bram’ is een van de (13) winnende verhalen van de schrijfwedstrijd ‘Het gebeurde op een zondag’ van schrijfster Marceline de Waard in augustus 2020

Mijn gedicht ‘Strandouverture‘ is in Literaire tijdschrift Poesia, nummer 13 augustus 2020 gepubliceerd.

Mijn verhaal ‘Songtekst’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ van juli 2020.

Voor de gedichtenwedstrijd 2020 – met als thema de omgeving van de mens is de medemens – van Stichting Ongehoord is mijn gedicht ‘Het getij van zomer’ op de shortlist van 34 (uit 186 inzendingen) geplaatst.

Mijn verhaal ‘De Getuige’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ van juni 2020.

Mijn verhaal ‘Aanzoek’  haalde de longlist van de verhalenwedstrijd Blind Vertrouwen van uitgeverij Letterrijn  (juni 2020)

Mijn verhaal Kermisweek’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ mei 2020.

Mijn gedicht ‘Rollenspel’  wInt de 1e prijs in de Elly Blom Poëzieprijs 2020. Het is samen met het werk van andere winnaars opgenomen in de bundel ‘Elly Blom poëziewedstrijd 2020‘. Met het lovende juryrapport ben ik erg blij : ‘Mooi beeld, helder uitgewerkt en knap volgehouden. Schitterend gedicht van deze 1e prijswinnaar.’ ( het uitgebreide juryrapport is opgenomen onder ‘Boeken’ bij de Elly Blom poëziewedstrijd bundel)

Mijn gedicht Geschiedenis’ is in de speciale editie van de bevrijdingskrant van Huizen opgenomen (mei ’20)

Mijn verhaal ‘Jeroen’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de maand’ april 2020.

Mijn verhaal ‘Dubbelspel’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de maand’ maart 2020.

Gewonnen wedstrijden in 2019:

Mijn gedicht Zolderopruiming’ behoort tot de winnaars van de poëziewedstrijd met als thema isolement en eenzaamheid van Uitjeervaring.nl. Het wordt samen met de gedichten van de overige winnaars opgenomen in de bundel ‘Ongezien‘.

Mijn gedicht ‘De maagd heeft dorst is één van de zeven winnende gedichten/verhalen van de schrijfwedstrijd met als thema Water en Dorst van de schrijfschool Rotterdam en is gepubliceerd in de bundel Schrijfdorst. “We telden 127 inzendingen – het was een woeste rit naar deze top 7.” Dertien okt 2019 droeg ik het voor tijdens het festival Schrijfdorst in Vlaardingen.

Mijn verhaal ‘Het hart in de eikenboom behoort tot de winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Onder de Boom’ van Schrijverspunt. Het is opgenomen in de gelijknamige bundel die in oktober 2019 het levenslicht zag.

Mijn gedicht ‘Op de Pier van Huizen’  heeft de selectie doorstaan – in juli ’19 ontving ik dit bericht: “Van harte gefeliciteerd! Uw gedicht wordt gepubliceerd in de Stadsgedichtenbundel 2019, waarin tevens werk van officieel benoemde Stadsdichters in Nederland en Vlaanderen is opgenomen.”

Gewonnen wedstrijden in 2018:

Mijn korte verhaal ‘Rock ’n roll’  ingezonden voor de schrijfwedstrijd van Adoremi uitgeverij met als thema Winteravond behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Winteravond‘ en gepubliceerd in december 2018

Mijn korte verhaal ‘Probleemoplosser’ ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met als thema Sprookjes behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Het Schrijverspunt Sprookjesboek‘ en gepubliceerd in november 2018.

Mijn korte verhaal ‘Gevonden voorwerpen’ voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt in de zomer van 2018 met als thema ‘De zwarte agenda’ behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘De zwarte agenda’ en gepubliceerd in september 2018.

Voor de schrijfwedstrijd van SWEEK in samenwerking met de Nationale Voorleeslunch met als thema ‘Het straatje’  is mijn verhaal ‘Herinneringen’ (aug 2018) uit meer dan 200 ingezonden verhalen op de shortlist geplaatst.