OVER CECILE

Geboren en getogen in het Gooi, woonde ik sinds mijn studietijd – Neerlandistiek, bij de Universiteit van Amsterdam –  in de hoofdstad. Naast studeren, beleefde ik een vrolijke tijd als kok en later als bedrijfsleider bij een café-restaurant in die stad, waar de dorpse verlegenheid voorgoed het onderspit moest delven. Later volgde een serieuzere carrière, als senior productmanager in een internationale omgeving, bij een grote bank. Voor mijn werk reisde ik regelmatig door Europa.

Zo’n twintig jaar geleden keerde ik terug naar de streek waar mijn wortels liggen. Een relatie armer en een dochter rijker. Vrijwel heel mijn leven was ik dol op schrijven, schilderen, tekenen en tuinieren. Die vermaledijde tijd ervoor vinden, als alleenstaande moeder naast een meer dan fulltime baan, bleef lastig. Wel volgde (en volg) ik talloze schrijfcursussen, als schrijver ben je immers nooit uitgeleerd.

Vanaf de oprichting, december 2017, was ik lid van het Huizer Schrijversgilde. Voor mij betekende dat een stok achter de deur om eindelijk echt werk van mijn schrijfambities te maken.

Sinds 2018 vond ik eindelijk mijn schrijfrust, nou ja rust … ik ben niet meer achter de laptop weg te slaan. Het plotten en schrijven van verhalen, is het allerleukste werk om te doen. Vanaf het begin schrijf ik korte, fictieve verhalen, waarmee ik inmiddels de nodige prijzen heb gewonnen (zie overzicht onderaan de pagina).

Verder is het mijn (dankbare) taak in samenwerking met bibliotheek GooiPlus het maandelijkse Open Podium te organiseren. Hier mogen dichters en schrijvers hun werk voordragen.

In 2019  begon ik, naast het schrijven, met dichten. Ook daarmee heb ik na het winnen van diverse wedstrijden mijn sporen verdiend, met als hoogtepunt een eerste prijs in de Elly Blom poëziewedstrijd 2020 (zie overzicht onderaan de pagina).

Daarnaast vertaalde ik twee kinderboeken in het Engels.

Mijn debuutroman Het huis in Trastevere werd in november 2020 gelanceerd bij uitgeverij Ambilicious.

De ondertekening van de uitgeef-overeenkomst met Inanna van den Berg van uitgeverij Ambilicious.

Mijn tweede boek In alle staten zag in nov ’21 bij diezelfde uitgeverij het boek het daglicht.

Mijn derde boek ‘Bezwete inkt, verhalen om in weg te duiken’ verscheen 26 maart ’23 bij Ambilicious.

Na het uiteenvallen van het Huizer Schrijversgilde in 2023 hebben we met een aantal Gooise schrijvers Schrijverskring Gooi en Vecht opgericht.

 

PRIJZEN & VERMELDINGEN 

Gewonnen wedstrijden in 2024

Mijn UKV (ultrakort verhaal) ‘Expats’ is één van de vijf weekwinnaars bij de Schrijven Online Magazine UKV groep

Mijn UKV (ultrakort verhaal) ‘Email’ is één van de vijf weekwinnaars bij de Schrijven Online Magazine UKV groep.

Gewonnen wedstrijden in 2023

Mijn UKV (ultrakort verhaal) ‘Verjaardag’ staat op de shortlist van de door Conny Hoogendoorn uitgeschreven wedstrijd en wordt opgenomen in haar bundel ‘Honderdjes‘.

MIjn haiku voor de wedstrijd van ‘Wie goedgezinde woorden zaait’ rond het thema ‘mist’ wordt opgenomen in de ‘Verzamelbundel Wie goedgezinde woorden zaait 2023′ die op gedichtendag 2024 verschijnt.

Mijn verhaal ‘Schommel’ voor de schrijfwedstrijd ‘Bitterzoet’ van Godijn publishing wordt opgenomen in de gelijknamige bundel die 25 november 2023 verschijnt.

Mijn gedicht ‘Complimenten’ voor de wedstrijd van ‘Wie goedgezinde woorden zaait’ rond het thema ‘verzonnen waarheden’ wordt opgenomen in de ‘Verzamelbundel Wie goedgezinde woorden zaait 2023′ die op gedichtendag 2024 verschijnt.

Mijn gedicht ‘Circus’ wordt opgenomen in de bundel van de naar de Vlaamse dichter Louis Paul Boon vernoemde ‘Poëzieprijs Boontje, 28e editie’ (okt ’23)

Mijn gedicht ‘Een leven’ wordt opgenomen in de door Gerard Rozeboom samengestelde bundel ‘Poëzie in het donker’.(sept ’23)

Mijn verhaal ‘Overleven’ wordt opgenomen in de bundel ‘Tolerantie – hoezo?‘ van de Gorcumse Literatuurprijs. (sept ’23)

Mijn verhaal ‘Bij de ruïne’ is een van de dertien winnaars in de zondagsverhalenwedstrijd van Marceline de Waard en wordt gepubliceerd in de E-bundel ‘Nevels’ (sept ’23)

Mijn verhaal ‘Het roer om’ was longlisted in de Limnisia Greece schrijfwedstrijd.(juli ’23)

Mijn verhaal ‘Gituku’ belandde op de juli longlist van ‘Verhaal van de maand’. (juli ’23)

Mijn gedicht ‘Gemis’ wordt opgenomen in de nieuwe editie van de bundel ‘Wie goedgezinde woorden zaait’ 24 (juli ’23)

Mijn verhaal ‘Een goed begin…’ is opgenomen in het ‘Verhalenmagazine van Boekenwurmen’ (mei ’23) Ik heb de E-versie van alle verhalen bij ‘verhalen’ gepubliceerd.

Mijn verhaal ‘Koolvis’ is een van de winnaars van de Valentijnwedstrijd en gepubliceerd in de bundel ‘Beachclub Valentijn’ (mei ’23)

Mijn gedicht ‘Lampje’ wordt opgenomen in de bundel ‘Wie goedgezinde woorden zaait’ 23

Mijn ultrakorte verhaal ‘Verjaardag’ is 24 mrt één van de vijfweekwinnaars bij SchrijvenMagazine online (mrt ’23)

Mijn ultrakorte verhaal ‘Cultuur’ is 10 mrt één van de vijf weekwinnaars in de spotlights bij Schrijven Magazine online (mrt ’23)

Mijn gedicht ‘Op de vloedlijn van mijn slaap‘ wordt opgenomen in de bundel ‘Pooltochten dromen en gedichten maken’ die op 02 mrt gelanceerd werd door uitgeverij Gopher.

Mijn verhaal ‘Patstelling’ veroverde de elfde plek in de wedstrijd ‘Bevrijdingsdag’ van Godijn Publishing en is opgenomen in de gelijknamige bundel die tijdens het Boek10 event op 11 febr. werd gelanceerd.

met uitgeefster Elly Godijn en schrijfster Nel Goudriaan op het Boek10 event.

Mijn gedicht ‘Masker van het leven’ is opgenomen in de bundel ‘Wie goedgezinde woorden zaait‘ die op gedichtendag 26 jan verscheen.(jan ’23)

Mijn ultrakorte verhaal (UKV) ‘Houtje-touwtje-jas’ is 1 van de vijf eerste weekwinnaars dit jaar bij SchrijvenOnline (jan ’23)

Gewonnen wedstrijden in 2022

Mijn verhaal ‘Woord(e)lijk’ is een van de winnaar van de Hermes thriller wedstrijd ‘IJskoude moord’ en is in de gelijknamige bundel opgenomen. (okt ’22)

Mijn gedicht ‘Duiken zonder dreg’ is een van de winnaars van de wedstrijd van Gopher uitgeverij en opgenomen in de bloemlezing van poëzie over beeldende kunst ‘Beelden vertaald’. (aug ’22)

Mijn verhaal ‘Belangenverstrengeling‘ is een van de dertien winnaars in de eilandverhalen wedstrijd van Marceline de Waard en wordt opgenomen in de bundel ‘Eilandverhalen’ bij Ambilicious uitgeverij.

Mijn verhaal ‘Oppassen’ is een van de vijf winnaars in de wedstrijd van Books & Butterflies en verschijnt in de spannende bundel ‘ Ready or not‘ (mei ’22)

Mijn verhaal ‘Cirkel van het leven’ staat op de shortlist van de wedstrijd Louterend Vuur van Godijn en verschijnt sowieso in de gelijknamige bundel (mei’ 22)

‘Een lekke band’ staat op de longlist voor het Verhaal van de maand – (feb ’22)

Mijn verhaal ‘Het rode vest’ is een van de tien winnaars in de wedstrijd van Books & Butterflies en is gepubliceerd in de spannende E-bundel ‘Twintig minuten‘ (mrt ’22)

Mijn verhaal ‘Hoofdpersoon‘ is een van de vijf winnaars in de wedstrijd van Books & Butterflies en is gepubliceerd in de E-bundel ‘Op zoek naar de liefde‘. (feb ’22)

Gewonnen wedstrijden in 2021

Mijn gedicht ‘Het laatste woord’ is een van de winnaar bij de wedstrijd van Gopher uitgeverij en wordt opgenomen in de bloemlezing ‘ Niet vrijwillig zit ik afgezonderd’.

Mijn gedicht ‘Midlife crisis‘ is een van de winnaars in de wedstrijd van stichting UitjeErvaring en wordt opgenomen in de bundel ‘Eindeloos‘.

Mijn Haiga (combinatie van Tekening en Haiku) de Taal der vogels won niet maar werd wel opgenomen in een prachtig e-bundeltje van Haikukring NL tgv de Paul Merckenprijs 2021

Mijn gedicht ‘Uddavalla’ is een van de acht genomineerden bij het Poëziefestijn Gelselaar tijdens de appeloogst dagen.

Mijn verhaal ‘Zwanenmeer’ staat op de longlist van het Verhaal van de maand september 2021

Mijn verhaal ‘Madame Vérité’ is een van de vijf winnaars van de wedstrijd van Books & Butterflies en wordt opgenomen in de E-bundel ‘In de sterren geschreven‘.

Mijn verhaal ‘De heks’ staat op de longlist van ‘de Man van de markt ‘wedstrijd van Godijn Publishing, 09 oktober volgt de uitslag.

Mijn verhaal ‘In reservetijd’ staat op de longlist van het Verhaal van de maand juli 2021

Mijn verhaal ‘De reünie’ staat op de shortlist van en is een van de 12 genomineerden voor de Baarnse literatuurprijs. Gekozen uit 152 inzendingen.

Mijn verhaal ‘Liefde en lasagne‘ is een van de vijf winnaars van de wedstrijd van Books &Butterflies en wordt gepubliceerd in de bundel ‘Hoe het allemaal begon‘.

Mijn verhaal ‘Charlie’ is een van de winnaars van de beste TOM schrijfchallenge, van the Optimist Movement en wint publicatie in het augustus –jubileum– nummer van the Optimist NL

Mijn verhaal ‘Hartjes’ is een van de winnaars van de schrijfwedstrijd De fatale date van uitgeverij Quarantaine en wordt in de bundel ‘De fatale date’ opgenomen.

Mijn verhaal ‘Meneer de Jong’ is een van de winnaars in de zomerverhalen wedstrijd van Marceline de Waard. Samen met de verhalen van de andere winnaars wordt het opgenomen in een E-bundel bij Ambilicious uitgeverij.

Mijn verhaal ‘Hovenier’ is een van de uitgekozen verhalen voor de bundel ‘Wrede Winters’ van uitgeverij Godijn.

Mijn verhaal ‘Zomerklus’ is een van de uitgekozen verhalen voor de bundel ‘Zinderende Zomers‘ van uitgeverij Godijn.

Mijn gedicht ‘Ontwaken‘ is een van de winnaars van de poëziewedstrijd van uitgeverij Gopher en is opgenomen in de bundel ‘Buiten onze gedachten is geen tijd.’

Mijn verhaal Koelhuizen’ haalde de longlist van het verhaal van de maand april 2021

Mijn verhaal Alleen samen‘ is een van de vijf winnaars in de wedstrijd van uitgeverij Books and Butterflies en wordt opgenomen in de bundel ‘Op het randje van geluk‘.

Mijn verhaal Oppassen’ behaalde de longlist van het verhaal van de maand maart 2021

Mijn verhaal Zussen’ behaalde de longlist van het verhaal van de maand februari 2021

Mijn verhaal Meneer Schaap’ werd gepubliceerd op de website en FB pagina van 500 Magazine aan Zee naar aanleiding van de Avondklok- verhalen challenge

Mijn verhaal Topverkoper’is een van de vijf winnaars in de Valentijnswedstrijd van uitgeverij Books and Butterflies en wordt opgenomen in de bundel ‘Valentijn met twee.

Mijn verhaal Kasteelhotel’ behaalde de longlist van het verhaal van de maand december ’20.

Gewonnen wedstrijden in 2020:

Mijn verhaalSchoolstrijd‘ werd zesde in de Boek10 wedstrijd van Godijn uitgeverij. Het verhaal wordt gepubliceerd in de bundel ‘Een zwarte roos op het plein.’

Uit het juryrapport: ‘Passend in het mondiale debat en biedt een goed perspectief op geïnstitutionaliseerde gedachten.’

Mijn verhaal Geluk bij een ongeluk’ is een van de winnende verhalen in de wedstrijd Kerst in Coronatijd van uitgeverij Quarantaine en wordt opgenomen in de gelijknamige verhalenbundel.

Mijn gedicht ‘Spookhuis’ is een van de winnende gedichten in de poëziewedstrijd met het thema Huis, van UitJeErvaring. Het wordt zowel in de bundel ‘Oost West’ als in de E-bundel ‘Thuis’ gepubliceerd

Mijn verhaal ‘Wat gebeurd is, is gebeurd’  staat op de longlist van het ‘Verhaal van de maand’ oktober.

Mijn verhaal ‘Schoolstrijd’ staat op de longlist /shortlist van de wedstrijd ‘Een zwarte roos op het plein’ van Godijn Publishing.

Mijn gedicht Asiel’ is een van de winnende gedichten in de poëziewedstrijd van uitgeverij Gopher en wordt gepubliceerd in de bundel ‘De grootste intimiteit is het zwijgen.

Mijn gedicht Het getij van zomer’  behaalde de vierde plek (runner-up) in de gedichtenwedstrijd 2020 van Stichting Ongehoord. Het is opgenomen in de Ongehoord E-bundel. Uit het juryrapportHet getij van de zomer

Een sterke eerste strofe waarin de dichter het aantal voorbeelden zorgvuldig  heeft gedoseerd. Het zijn er precies genoeg om iets duidelijk te maken en de lezer mee te nemen naar strand en duinen. En het zijn er precies genoeg om hem, daar eenmaal aanbeland, niet af te laten haken. De goed gekozen woorden, de klanken in samenhang, ze zorgen voor een vloeiende beweging die rijmt met het onderwerp. 

‘Het getij van de zomer’ kent muziek. Is ritmisch en melodieus.
In de tweede strofe verandert de toon ietwat. Hier worden de klanken korter, minder slepend. Een overgang naar een andere sfeer met andere beelden.

Het gedicht is een reflectie op de vraag die de dichter in de slotstrofe in alle eenvoud maar daarmee zeker niet minder poëtisch beantwoordt.

Mijn verhaal Bram’is een van de (13) winnende verhalen van de schrijfwedstrijd ‘Het gebeurde op een zondag’ van schrijfster Marceline de Waard in augustus 2020

Mijn gedicht Strandouverture‘ is in Literaire tijdschrift Poesia, nummer 13 augustus 2020 gepubliceerd.

Mijn verhaal Songtekst’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ van juli 2020.

Voor de gedichtenwedstrijd 2020 – met als thema de omgeving van de mens is de medemens – van Stichting Ongehoord is mijn gedicht Het getij van zomer’ op de shortlist van 34 (uit 186 inzendingen) geplaatst.

Mijn verhaal De Getuige’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ van juni 2020.

Mijn verhaal ‘Aanzoek’  haalde de longlist van de verhalenwedstrijd Blind Vertrouwen van uitgeverij Letterrijn  (juni 2020)

Mijn verhaal Kermisweek’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ mei 2020.

Mijn gedicht ‘Rollenspel’ wInt de 1e prijs in de Elly Blom Poëzieprijs 2020. Het is samen met het werk van andere winnaars opgenomen in de bundel ‘Elly Blom poëziewedstrijd 2020‘. Met het lovende juryrapport ben ik erg blij : ‘Mooi beeld, helder uitgewerkt en knap volgehouden. Schitterend gedicht van deze 1e prijswinnaar.’ ( het uitgebreide juryrapport is opgenomen onder ‘Boeken’ bij de Elly Blom poëziewedstrijd bundel)

Mijn gedicht Geschiedenis’ is in de speciale editie van de bevrijdingskrant van Huizen opgenomen (mei ’20)

Mijn verhaal ‘Jeroen’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de maand’ april 2020.

Mijn verhaal ‘Dubbelspel’  haalde de longlist voor ‘Verhaal van de maand’ maart 2020.

Gewonnen wedstrijden in 2019:

Mijn gedicht ‘Zolderopruiming’ behoort tot de winnaars van de poëziewedstrijd met als thema isolement en eenzaamheid van Uitjeervaring.nl. Het wordt samen met de gedichten van de overige winnaars opgenomen in de bundel ‘Ongezien‘.

Mijn gedicht De maagd heeft dorst’ is één van de zeven winnende gedichten/verhalen van de schrijfwedstrijd met als thema Water en Dorst van de schrijfschool Rotterdam en is gepubliceerd in de bundel Schrijfdorst. “We telden 127 inzendingen – het was een woeste rit naar deze top 7.” Dertien okt 2019 droeg ik het voor tijdens het festival Schrijfdorst in Vlaardingen.

Mijn verhaal ‘Het hart in de eikenboom’ behoort tot de winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Onder de Boom’ van Schrijverspunt. Het is opgenomen in de gelijknamige bundel die in oktober 2019 het levenslicht zag.

Mijn gedicht ‘Op de Pier van Huizen’  heeft de selectie doorstaan – in juli ’19 ontving ik dit bericht: “Van harte gefeliciteerd! Uw gedicht wordt gepubliceerd in de Stadsgedichtenbundel 2019, waarin tevens werk van officieel benoemde Stadsdichters in Nederland en Vlaanderen is opgenomen.”

Gewonnen wedstrijden in 2018:

Mijn korte verhaal ‘Rock ’n roll’  ingezonden voor de schrijfwedstrijd van Adoremi uitgeverij met als thema Winteravond behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Winteravond‘ en gepubliceerd in december 2018

Mijn korte verhaal ‘Probleemoplosser’ ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met als thema Sprookjes behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Het Schrijverspunt Sprookjesboek‘ en gepubliceerd in november 2018.

Mijn korte verhaal ‘Gevonden voorwerpen’ voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt in de zomer van 2018 met als thema ‘De zwarte agenda’ behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘De zwarte agenda’ en gepubliceerd in september 2018.

Voor de schrijfwedstrijd van SWEEK in samenwerking met de Nationale Voorleeslunch met als thema ‘Het straatje’  is mijn verhaal ‘Herinneringen’(aug 2018) uit meer dan 200 ingezonden verhalen op de shortlist geplaatst.