Over Cecile:

Ik ben geboren en getogen in het Gooi. Ik woonde, sinds mijn studie Neerlandistiek bij de Universiteit van Amsterdam, vele jaren in Amsterdam, en had daarnaast een vrolijke tijd als bedrijfsleider en kok voor een café restaurant in die stad. Daarna volgde een serieuzere carrière als senior productmanager bij een grote bank. Voor dat werk reisde ik regelmatig door Europa. Negentien jaar geleden keerde ik terug naar de streek waar mijn wortels liggen.

Ik was altijd gek op schrijven, naast schilderen, tekenen en tuinieren, maar die vermaledijde tijd ervoor, naast een meer dan fulltime baan bleef lastig. Wel volgde (en volg) ik vele schrijfcursussen, want als schrijver ben je nooit uitgeleerd.

Sinds kort heb ik eindelijk mijn schrijftijd gevonden en ben ik niet meer achter de laptop weg te slaan. Ik geniet van het schrijven en plotten van  verhalen. Sinds de oprichting in eind 2017 ben ik lid van het Huizer Schrijversgilde.

Ik heb mijn eerste roman geschreven (Het Huis in Trastevere) over een volkomen uit de hand gelopen weddenschap waarbij een vermogend zakenman zowel zijn geheugen als zijn rijkdom verliest. Wat volgt is een roadtrip door Europa waarbij vele avonturen beleefd worden. Het boek is zowel spannend als warm menselijk. Het zal bij Ambilicious uitgeverij worden gepubliceerd.

Het idee voor een tweede roman spookte al door mijn hoofd, daar maak ik op dit moment een opzet voor.

Daarnaast doe ik zoveel mogelijk mee aan schrijfwedstrijden, met tot nu toe opvallend goed resultaat.

2019:

Mijn verhaal ‘Onder de eikenboom’ behoort tot de winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Onder de Boom’ van Schrijverspunt en wordt opgenomen in de gelijknamige bundel die 2e helft oktober 2019 het levenslicht ziet.

***

Mijn gedicht Op de Pier van Huizen heeft de selectie doorstaan – in juli 2019 ontving ik dit bericht:

Van harte gefeliciteerd! Uw gedicht wordt gepubliceerd in de Stadsgedichtenbundel 2019, waarin ook het werk van officieel benoemde Stadsdichters in Nederland en Vlaanderen is opgenomen.

Deze bundel wordt op zaterdag 7 september gepresenteerd in het Agora Theater in Lelystad tijdens het avondprogramma van de Nationale Stadsdichtersdag, met een optreden van Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja! Op die avond zullen ook de prijswinnaars bekendgemaakt worden.

***

2018:

Mijn korte verhaal Rock ’n roll  ingezonden voor de schrijfwedstrijd van Adoremi uitgeverij met als thema Winteravond behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Winteravond‘ en gepubliceerd in december 2018

***

Mijn korte verhaal Probleemoplosser ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met als thema Sprookjes behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Het Schrijverspunt Sprookjesboek‘ en gepubliceerd in november 2018.

***

Mijn korte verhaal Gevonden voorwerpen voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt in de zomer van 2018 met als thema ‘De zwarte agenda’ behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘De zwarte agenda’ en gepubliceerd in september 2018.

***

Voor de schrijfwedstrijd van SWEEK in samenwerking met de Nationale Voorleeslunch met als thema ‘Het straatje’  is mijn verhaal Herinneringen (aug 2018) uit de meer dan 200 ingezonden verhalen op de shortlist van 30 geplaatst. Onder het kopje verhalen kun je dit verhaal lezen.