Over Cecile:

Ik ben geboren en getogen in het Gooi. Ik woonde jaren in Amsterdam, eerst voor mijn studie Neerlandistiek bij de Universiteit van Amsterdam en een vrolijke periode in de horeca, waar ik als bedrijfsleider en kok werkte voor een café restaurant. Daarna volgde een serieuzere carrière als senior productmanager bij een grote bank. Voor dat werk reisde ik regelmatig door Europa. Achttien jaar geleden keerde ik terug naar de streek waar mijn wortels liggen.

Ik schilder, teken en tuinier graag en ben met name gek op schrijven, maar ik kon er nooit de tijd voor vrijmaken. Wel volgde (en volg) ik vele schrijfcursussen, want als schrijver ben je nooit uitgeleerd.

Sinds kort heb ik eindelijk mijn schrijftijd gevonden en ben ik niet meer achter de laptop weg te slaan. Ik geniet van het schrijven en plotten van een verhaal.

Ik heb net mijn eerste roman geschreven over een volkomen uit de hand gelopen weddenschap waarbij een vermogend zakenman zowel zijn geheugen als zijn rijkdom verliest. Wat volgt is een roadtrip door Europa waarbij vele avonturen beleefd worden. Het boek is zowel spannend als warm menselijk. De komende tijd ga ik aan de slag om een uitgever te vinden.

Daarnaast doe ik zoveel mogelijk mee aan schrijfwedstrijden, met tot nu toe opvallend goed resultaat.

***

Mijn korte verhaal Rock ’n roll  ingezonden voor de schrijfwedstrijd van Adoremi uitgeverij met als thema Winteravond behoort tot de winnaars. Samen met de verhalen van de overige winnaars is het opgenomen in de bundel ‘Winteravond’ en gepubliceerd in december 2018

***

Mijn korte verhaal Probleemoplosser ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met als thema Sprookjes behoort tot de winnaars. Samen met de sprookjes van de overige winnaars is het opgenomen in de bundel ‘Het Schrijverspunt Sprookjesboek’ en gepubliceerd in november 2018.

***

Mijn korte verhaal Gevonden voorwerpen voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt in de zomer van 2018 met als thema ‘De zwarte agenda’ behoorde tot de winnaars. Mijn verhaal is, met de verhalen van de overige winnaars, opgenomen in de bundel ‘De zwarte agenda’ en gepubliceerd in september 2018.

***

Voor de schrijfwedstrijd van SWEEK in samenwerking met de Nationale Voorleeslunch met als thema ‘Het straatje’  werd mijn verhaal Herinneringen (aug 2018) uit de meer dan 200 ingezonden verhalen op de shortlist van 30 geplaatst. Onder het kopje verhalen kun je dit verhaal lezen.