Over Cecile:

Ik ben geboren en getogen in het Gooi. Vanaf mijn studietijd – Neerlandistiek, bij de Universiteit van Amsterdam- woonde ik in Amsterdam. Naast studeren, beleefde ik een vrolijke tijd als kok en later als bedrijfsleider voor een café-restaurant in die stad, waar de dorpse verlegenheid voorgoed het onderspit heeft gedelfd. Later volgde een serieuzere carrière als senior productmanager, in een internationale omgeving, bij een grote bank. Voor mijn werk reisde ik regelmatig door Europa.

Zo’n negentien jaar geleden keerde ik terug naar de streek waar mijn wortels liggen. Ik was altijd gek op schrijven, naast schilderen, tekenen en tuinieren, maar die vermaledijde tijd ervoor, naast een meer dan fulltime baan bleef lastig. Wel volgde (en volg) ik vele schrijfcursussen, want als schrijver ben je nooit uitgeleerd.

Sinds kort heb ik eindelijk mijn schrijfrust gevonden en ben ik niet meer achter de laptop weg te slaan. Ik geniet van het plotten en schrijven van verhalen. Dat is het allerleukste om te doen. Ik schrijf vooral korte fictie verhalen, maar ben in de tweede helft van 2019 eveneens met dichten begonnen. De hoofdmoot van het schrijfwerk omvat het schrijven van boeken.

Sinds de oprichting in eind 2017 ben ik lid van het Huizer Schrijversgilde. Voor een medelid van het Schrijversgilde vertaalde ik haar twee kinderboeken over meneer Humble in het Engels.

Ik heb mijn eerste roman geschreven, Het Huis in Trastevere’.

Het boek gaat over een volkomen uit de hand gelopen weddenschap, waarbij een vermogend zakenman zowel zijn geheugen als zijn rijkdom verliest. Wat volgt is een wanhopige roadtrip door Europa van de mensen die hem willen vinden. Het boek is zowel spannend als warm menselijk. Het wordt bij Ambilicious uitgeverij gepubliceerd. Streefdatum voor publicatie is begin van de zomer 2020. Een zomerboek om mee te nemen op je vakantie!

Het idee voor een tweede roman spookt al even door mijn hoofd, daar maak ik op dit moment een opzet voor.

Tenslotte doe ik zoveel mogelijk mee aan schrijfwedstrijden, met tot nu toe opvallend goed resultaat.

Gewonnen wedstrijden in 2019:

Mijn gedicht Zolderopruiming’ behoort tot de winnaars van de poëziewedstrijd met als thema isolement en eenzaamheid van Uitjeervaring.nl. Het wordt samen met de gedichten van de overige winnaars opgenomen in de bundel ‘Ongezien‘.

***

Mijn gedicht ‘De maagd heeft dorst is één van de zeven winnende gedichten/verhalen van de schrijfwedstrijd met als thema Water en Dorst van de schrijfschool Rotterdam en wordt gepubliceerd in de gelijknamige bundel. 13 oktober heb ik het voorgedragen tijdens het festival Schrijfdorst in Vlaardingen.

We telden 127 inzendingen – het was een woeste rit naar deze top 7.”

***

Mijn verhaal ‘Het hart in de eikenboom behoort tot de winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Onder de Boom’ van Schrijverspunt. Het wordt opgenomen in de gelijknamige bundel die in oktober 2019 het levenslicht ziet.

***

Mijn gedicht Op de Pier van Huizen heeft de selectie doorstaan – in juli ’19 ontving ik dit bericht: “Van harte gefeliciteerd! Uw gedicht wordt gepubliceerd in de Stadsgedichtenbundel 2019, waarin ook het werk van officieel benoemde Stadsdichters in Nederland en Vlaanderen is opgenomen.”

De bundel werd op 7 september gepresenteerd in het Agora Theater in Lelystad tijdens het avondprogramma van de Nationale Stadsdichtersdag, met o.a. een optreden van Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.

***

Gewonnen wedstrijden in 2018:

Mijn korte verhaal Rock ’n roll  ingezonden voor de schrijfwedstrijd van Adoremi uitgeverij met als thema Winteravond behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Winteravond‘ en gepubliceerd in december 2018

***

Mijn korte verhaal Probleemoplosser ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met als thema Sprookjes behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Het Schrijverspunt Sprookjesboek‘ en gepubliceerd in november 2018.

***

Mijn korte verhaal Gevonden voorwerpen voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt in de zomer van 2018 met als thema ‘De zwarte agenda’ behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘De zwarte agenda’ en gepubliceerd in september 2018.

***

Voor de schrijfwedstrijd van SWEEK in samenwerking met de Nationale Voorleeslunch met als thema ‘Het straatje’  is mijn verhaal Herinneringen (aug 2018) uit de meer dan 200 ingezonden verhalen op de shortlist van 30 geplaatst. Onder het kopje verhalen kun je dit verhaal lezen.