Over Cecile:

Ik ben geboren en getogen in het Gooi. Vanaf mijn studietijd – Neerlandistiek, bij de Universiteit van Amsterdam – woonde ik in Amsterdam. Naast studeren, beleefde ik een vrolijke tijd als kok en later als bedrijfsleider voor een café-restaurant in die stad, waar de dorpse verlegenheid voorgoed het onderspit dolf. Later volgde een serieuzere carrière als senior productmanager, in een internationale omgeving, bij een grote bank. Voor mijn werk reisde ik regelmatig door Europa.

Zo’n twintig jaar geleden keerde ik terug naar de streek waar mijn wortels liggen. Ik was altijd gek op schrijven, naast schilderen, tekenen en tuinieren, maar die vermaledijde tijd ervoor, naast een meer dan fulltime baan bleef lastig. Wel volgde (en volg) ik vele schrijfcursussen, want als schrijver ben je nooit uitgeleerd.

Vanaf de oprichting in eind 2017 ben ik lid van het Huizer Schrijversgilde.

Sinds 2018 heb ik eindelijk mijn schrijfrust gevonden en ben niet meer achter de laptop weg te slaan. Ik geniet van het plotten en schrijven van verhalen. Dat is het allerleukste om te doen. Ik schrijf korte fictie verhalen, maar ben in de tweede helft van ’19 eveneens met dichten begonnen. De hoofdmoot van mijn schrijfwerk omvat het schrijven van boeken. Het eerste boek is geschreven en met het tweede boek heb ik een start gemaakt. Naast dit alles heb ik twee kinderboeken van een medelid van het schrijversgilde in het Engels vertaald.

Mijn eerste roman ‘Het huis in Trastevere’ krijgt een podium bij uitgeverij Ambilicious. Natuurlijk was ik door het dolle heen toen ik hoorde dat ze mijn boek willen uitgeven.

De ondertekening van de uitgeef-overeenkomst met Inanna van den Berg van uitgeverij Ambilicious.

Het boek gaat over een volkomen uit de hand gelopen weddenschap, waarbij een vermogend zakenman zowel zijn geheugen als zijn rijkdom verliest. Wat volgt is een wanhopige roadtrip door Europa van de mensen die hem zoeken. Het boek is zowel spannend als warm menselijk. Exacte publicatiedatum in 2020 is op dit moment nog niet bekend.

Aan een tweede roman met als werktitel ‘de Groepsreis’ wordt gewerkt.

Tenslotte doe ik zoveel mogelijk mee aan schrijfwedstrijden, met tot nu toe opvallend goed resultaat.

Gewonnen wedstrijden in 2020:

Mijn verhaal Kermisweek’  staat op de longlist voor ‘Verhaal van de Maand’ in mei 2020.

***

Mijn gedicht ‘Rollenspel’  won de 1e prijs in de Elly Blom Poëzieprijs 2020. Het is samen met het werk van andere winnaars opgenomen in de bundel ‘Elly Blom poëziewedstrijd 2020‘. Met het lovende juryrapport ben ik erg blij:

‘Een gedicht, strak in het pak. Grammaticaal voorbeeldig. Interpunctie foutloos. Vormbeheersing alom. Rijmend, drie strofen van vier regels, één van zes. De titel is Rollenspel”. Een man kijkt televisie hij is alleen in huis. Prachtige regel waarin de verder afwezige vrouw beschreven wordt: “Tijd vergeelde haar foto in zijn hoofd.” De televisie voorziet hem steeds opnieuw van identiteiten en van scenario’s. Kijkend neemt hij rollen aan van koning of zwerver of soldaat. Die rollen noemt de dichter ‘Zijn dagelijks wisselende script’. Het is een eenzame bezigheid. De televisie is: “een raam zonder zicht”. Als het “Rollenspel” ophoudt, “sloft hij naar boven en dooft de dag”. Er is hoop dat er morgen een nieuw script klaarligt waarin hij jong en geduldig zal zijn. Dan zijn er nieuwe rollen die hem met boeien ketenen aan de waan van de dag. Van die boeien heeft hij geen besef en zijn rol is slechts die van een figurant. Mooi beeld, helder uitgewerkt en knap volgehouden. Schitterend gedicht van deze 1e prijswinnaar van de Elly Blom Poëzie Prijs 2020.’

***

Mijn gedicht Geschiedenis’ is in de speciale editie van de bevrijdingskrant van Huizen opgenomen (mei ’20)

***

Mijn verhaal ‘Jeroen’  staat op de longlist voor ‘Verhaal van de maand’ in april 2020.

***

Mijn verhaal ‘Dubbelspel’ staat op de longlist voor ‘Verhaal van de maand’ in maart 2020.

 

Gewonnen wedstrijden in 2019:

Mijn gedicht Zolderopruiming’ behoort tot de winnaars van de poëziewedstrijd met als thema isolement en eenzaamheid van Uitjeervaring.nl. Het wordt samen met de gedichten van de overige winnaars opgenomen in de bundel ‘Ongezien‘.

***

Mijn gedicht ‘De maagd heeft dorst is één van de zeven winnende gedichten/verhalen van de schrijfwedstrijd met als thema Water en Dorst van de schrijfschool Rotterdam en is gepubliceerd in de bundel Schrijfdorst. Dertien oktober 2019 heb ik het voorgedragen tijdens het festival Schrijfdorst in Vlaardingen.

We telden 127 inzendingen – het was een woeste rit naar deze top 7.”

***

Mijn verhaal ‘Het hart in de eikenboom behoort tot de winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Onder de Boom’ van Schrijverspunt. Het is opgenomen in de gelijknamige bundel die in oktober 2019 het levenslicht zag.

***

Mijn gedicht Op de Pier van Huizen heeft de selectie doorstaan – in juli ’19 ontving ik dit bericht: “Van harte gefeliciteerd! Uw gedicht wordt gepubliceerd in de Stadsgedichtenbundel 2019, waarin ook het werk van officieel benoemde Stadsdichters in Nederland en Vlaanderen is opgenomen.”

De bundel werd op 7 september gepresenteerd in het Agora Theater in Lelystad tijdens het avondprogramma van de Nationale Stadsdichtersdag, met o.a. een optreden van Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.

***

Gewonnen wedstrijden in 2018:

Mijn korte verhaal Rock ’n roll  ingezonden voor de schrijfwedstrijd van Adoremi uitgeverij met als thema Winteravond behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Winteravond‘ en gepubliceerd in december 2018

***

Mijn korte verhaal Probleemoplosser ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met als thema Sprookjes behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘Het Schrijverspunt Sprookjesboek‘ en gepubliceerd in november 2018.

***

Mijn korte verhaal Gevonden voorwerpen voor de schrijfwedstrijd van Schrijverspunt in de zomer van 2018 met als thema ‘De zwarte agenda’ behoort tot de winnaars. Het is opgenomen in de bundel ‘De zwarte agenda’ en gepubliceerd in september 2018.

***

Voor de schrijfwedstrijd van SWEEK in samenwerking met de Nationale Voorleeslunch met als thema ‘Het straatje’  is mijn verhaal Herinneringen (aug 2018) uit de meer dan 200 ingezonden verhalen op de shortlist van 30 geplaatst. Onder het kopje verhalen kun je dit verhaal lezen.