MIJN ROMAN

2020 HET HUIS IN TRASTEVERE (nov ’20)

 

Mijn debuutroman wordt 06 november online gelanceerd. Door op de cover te klikken, kun je het boek alvast bestellen.

***

MIJN VERHALEN EN GEDICHTEN IN BUNDELS

 

2020 DE GROOTSTE INTIMITEIT IS HET ZWIJGEN (okt ’20)

Mijn gedicht ‘Asiel’ is een van de winnaars van de poëziewedstrijd van uitgeverij Gopher en is gepubliceerd in de bundel ‘De grootste intimiteit is het zwijgen’. Door op de cover te klikken kun je het bestellen.

***

 

 

 

 

 

 

 

2020 VRIJHEID! Gorcumse literatuurprijs (okt ’20)

Mijn gedicht ‘Weglekken’ in opgenomen in de bundel Vrijheid! van de Gorcumse literatuurprijs ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

***

2020 LITERAIR TIJDSCHRIFT POESIA (aug ’20)

Mijn gedicht ‘Strandouverture’ is opgenomen in het ‘Terug naar de kust-nummer’ van Literair tijdschrift Poesia nr 13, augustus 2020

***

2020 ELLY BLOM POËZIEWEDSTRIJD (apr ’20)

Deze bundel bevat de gedichten van de drie laureaten, 14 overige genomineerden en de overige 73 inzendingen voor de wedstrijd. Mijn gedicht ‘Rollenspel’ wint de eerste prijs met een jubelend juryrapport.

Uitgegeven door Cultuurcafé D’n Dwingel, Nederlands, isbn 9789082198072, paperback 115 pag.

Uit het juryrapport:

‘Een gedicht, strak in het pak. Grammaticaal voorbeeldig. Interpunctie foutloos. Vormbeheersing alom. Rijmend, drie strofen van vier regels, één van zes. De titel is Rollenspel”. Een man kijkt televisie hij is alleen in huis. Prachtige regel waarin de verder afwezige vrouw beschreven wordt: “Tijd vergeelde haar foto in zijn hoofd.” De televisie voorziet hem steeds opnieuw van identiteiten en van scenario’s. Kijkend neemt hij rollen aan van koning of zwerver of soldaat. Die rollen noemt de dichter ‘Zijn dagelijks wisselende script’. Het is een eenzame bezigheid. De televisie is: “een raam zonder zicht”. Als het “Rollenspel” ophoudt, “sloft hij naar boven en dooft de dag”. Er is hoop dat er morgen een nieuw script klaarligt waarin hij jong en geduldig zal zijn. Dan zijn er nieuwe rollen die hem met boeien ketenen aan de waan van de dag. Van die boeien heeft hij geen besef en zijn rol is slechts die van een figurant. Mooi beeld, helder uitgewerkt en knap volgehouden. Schitterend gedicht van deze  1e prijswinnaar van de Elly Blom Poëzie Prijs 2020.’

***

2020 ONGEZIEN (feb ’20)

Deze bundel brengt een brede selectie van gedichten rond de thema’s eenzaamheid en isolement. De gedichten in Ongezien komen voort uit de jaarlijkse gedichtenwedstrijd van Stichting UitJeErvaring. Herkenbare en alledaagse emoties, verpakt in teksten die raken en inzicht geven in de mens achter de mens.

Mijn gedicht ‘Zolderopruiming’ is hierin opgenomen. Het is te bestellen door op de cover te drukken.

uitgever: Stichting UitjeErvaring, Nederlands,  9789463989749, febr ’19, paperback 112 pagina’s

***

2019 SCHRIJFDORST (okt ’19)

De zeven beste verhalen of gedichten van de schrijfwedstrijd met als thema ‘Water en Dorst’ van schrijfschool Rotterdam en Kade 40 Vlaardingen. De wedstrijd werd gehouden als onderdeel van het festival Schrijfdorst dat dit jaar voor het eerst werd gehouden. Mijn gedicht ‘De maagd heeft dorst’ (over de maagd van Holland fontein in Rotterdam) staat erin. Het is te bestellen door op de cover te klikken.

***

2019 ONDER DE BOOM (okt ’19)

De vijftig beste verhalen van de schrijfwedstrijd met als thema ‘Onder de boom’, van Schrijverspunt, zijn in deze bundel opgenomen. Mijn verhaal ‘Het hart in de eikenboom behoorde tot de winnaars. Het boek is te bestellen door op de cover te klikken.

Uitgeverij Schrijverspunt, Nederlands, druk 1, paperback, 9789462663916, okt ’19, 170 pagina’s

            

***

2019 STADSGEDICHTEN BUNDEL 2019 (sept ’19)

Een bundel met het werk van benoemde Stadsdichters, van de Dichter des Vaderlands en van de winnaars van de Stadsgedichten wedstrijd. Mijn gedicht Op de pier van Huizen’ is hierin gepubliceerd.

Je kunt de bundel bestellen door op de cover te klikken.

uitgeverij Kontrast, Nederlands, druk 1, 97894924411396, sept ’19, paperback 288 pagina’s

***

2019 LEVEN IN TWEE WERELDEN (juni ’19)

Leven in twee werelden en andere verrassende verhalen
Vijftien leden van het Huizer Schrijversgilde waaronder mijn persoon en vijf winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Voorleesverhalen’ schreven meeslepende verhalen met onverwachte wendingen. Mijn verhaal ‘Doodsangst in de Ardennen’ is hierin opgenomen

De papieren versie van het boek is inmiddels uitverkocht. Je kunt nog wel het E- boek bestellen door op de cover te klikken.

   

***

2019 NEW ADVENTURES OF MISTER HUMBLE (mrt ’19)

Ook het tweede kinderboek over Mr Humble van Saskia Angenent werd door mij in het Engels vertaald.

 

 ***

2018 WINTERAVOND (dec 18)

Een bundel met 27 bijzondere verhalen, geschreven door auteurs die hun verhalen hebben ingezonden voor de schrijfwedstrijd van ADOREMI Uitgeverij, t.b.v. het winterboek 2018. Mijn verhaal Rock ’n roll behoorde tot de winnaars. Je kunt deze bundel bestellen door op de foto van de cover te klikken.

Nederlands, 1e druk, 9789082646085, nov 2018, paperback, 162 pagina’s

 

***

2018 MISTER HUMBLE – by Saskia Aïcha Angenent (nov 2018)

Dit kinderboek werd door mij in het Engels vertaald.

  

***

2018 HET SCHRIJVERSPUNT  SPROOKJESBOEK (nov 18)

Deze bundel kwam tot stand na een sprookjeswedstrijd bij Schrijverspunt. Mijn sprookje De Probleemoplosser is samen met de sprookjes van de overige winnaars in deze bundel opgenomen

Je kunt deze bundel bestellen door op de foto van de cover te klikken

Nederlands, 1e druk, 9789462663510, november 2018,  Paperback, 98 pagina’s

   

***

2018 DE ZWARTE AGENDA (sept 18)

De bundel de zwarte agenda is tot stand gekomen na de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Schrijverspunt met het gelijknamige thema. De winnende verhalen zijn in deze bundel opgenomen. Van mij werd het verhaal ‘Gevonden voorwerpen gepubliceerd. Je kunt de bundel bestellen door op de foto van de cover te klikken.

Nederlands,1e druk, 9789462663374, september 2018, Paperback,154 pagina’s

 

     

Recensie voor De zwarte agenda

Christien Romp, tekstschrijver, redacteur, schrijfdocent en jurylid (sept ’18):

‘Voor het vierde jaar op rij heb ik met ongelofelijk veel plezier alle inzendingen voor de schrijfwedstrijd beoordeeld. Maar het is voor het eerst dat ik zoveel tienen heb uitgedeeld. Wat ongelofelijk veel prachtigs zat ertussen!’

***

2018 – DE HANDEN VAN … (juni ’18)

Sinds de oprichting in oktober 2017 ben ik lid van het Huizer schrijfgilde. ‘De handen van … ‘  een bundel vol verhalen, columns en gedichten is verschenen (juni 2018) naar aanleiding van een schrijfopdracht voor de leden om een verhaal te schrijven met als thema ‘de handen van’. Van mij is het verhaal ‘Invalheld‘ gepubliceerd. De bundel is te bestellen door te klikken op de onderstaande cover foto

Nederlands, 1e druk, 9789082480344 , juni 2018, Paperback, 136 pagina’s

Recensies op mijn verhaal Invalheld in deze bundel:

Website Boekenwurmsuus 06 aug 2018

Invalheld – Cecile Koops

Dit verhaal gaat over een man die opzoek is naar een slaapplek en zijn kans grijpt als er een chauffeur op het vliegveld een klant staat op te wachten. Hij doet zich voor als iemand anders en belandt in grappige situaties…

Wat vond ik ervan?

Wat een heerlijk verhaal was dit! Je kon bij dit verhaal lekker achterover leunen en genieten. Het leest lekker vlot en het begin had mij gelijk te pakken.

Deze schrijfster heeft de tijd genomen om het verhaal rustig op te bouwen. Doordat de schrijfster dit doet, word je steeds nieuwsgieriger naar waar het verhaal toe gaat. Ook de omgeving wordt erg goed beschreven. Hierdoor kan je een duidelijk beeld voor de geest halen.

Wel vond ik dat er iets meer aandacht mocht worden besteed aan de emoties van mensen. Zijn ze blij, bang, geschrokken, enz. Vandaar dat ik dit verhaal 4 hartjes geef.

Hebbanspot boekenblog van Marieke-06 aug 2018 –

Het verhaal Invalheld van Cecile Koops is origineel en levert direct vragen op van ‘Waar gaat dit heen, dit geeft problemen!’. Het had van mij wel langer mogen duren, het is een verhaal wat nog meer kan worden uitgewerkt en waarbij het einde eigenlijk een nieuwe begin inluidde, een begin van het werkelijk verhaal.

Mieke Wijnands– 07- aug- 2018- op hebban.nl:
George geeft zich uit voor iemand anders. Loopt dit goed af?

SJM schrijft website– 06 aug 2018-

Cecile Koops – Invalheld: Op een vliegveld besluit George een wachtende man te helpen door als Mr. More met hem mee te gaan. Het verhaal komt niet helemaal over zoals het is bedoeld en het kan de lezer enige verwarring geven. ~ ♥

Bibliografie Cecile Koops

Uitgeverij Titel bundel/boek Titel van verhaal/gedicht Publicatie
Op de rol:  
Ambilicious Het huis in Trastevere Het huis in Trastevere – roman Nov ‘20
Godijn Feit of fabel Flitsvakantie 2020
Godijn Zinderende Zomers De Zomerklus 2020
Godijn Wrede winters De Hovenier 2020
2020  
Gopher De grootste intimiteit is het zwijgen Asiel Okt ‘20
Gorcumse Literaire prijs Vrijheid! Weglekken Okt ‘20
Stichting Poesia Lit. Tijdschrift Poesia nr. 13 Strandouverture Aug ‘20
Cultuurcafé D’n Dwingel Elly Blom Poëziewedstrijd Rollenspel Apr ‘20
Uitjeervaring.nl Ongezien Zolderopruiming Feb ‘20
2019              
Schrijfschool R’dam Schrijfdorst De maagd het Dorst Okt ‘19
Schrijverspunt Onder de Boom Het hart in de eikenboom Okt ‘19
Kontrast Stadsgedichten 2019 Op de pier van Huizen Sep ‘19
Lieve Hart Leven in twee werelden Doodsangst in de Ardennen Jun ‘19
Saskia Angenent Nieuwe avonturen van meneer Humble New adventures of Mr Humble (Engelse vertaling) Mrt ‘19
2018            
Adoremi Winteravond Rock ‘n’ roll Dec ‘18
Saskia Angenent Meneer Humble Mister Humble (Engelse vertaling) Nov ‘18
Schrijverspunt Sprookjesboek De probleemoplosser Nov ‘18
Schrijverspunt De zwarte agenda Gevonden voorwerpen Sept ‘18
Lieve Hart De handen van … De invalheld Jun ‘18