Mijn ultrakorte verhaal ‘verjaardag‘ is 24 mrt ’23 een van de vijf weekwinnaars in de spotlight bij SchrijvenMagazine online. Hoewel ik zelf altijd dacht dat dit genre, met max 99 woorden, mij niet zo lag, bewijst de derde overwinning (van de vier inzendingen) dit jaar misschien mijn ongelijk?

Verjaardag

Eén keer per jaar – op haar verjaardag – loopt ze de Bijenkorf binnen. Bij de parfumerie afdeling besprenkelt ze zich rijkelijk met haar favoriete luchtje. Vol welbehagen snuift ze de geur op die ze zich allang niet meer kan veroorloven. Het is haar enige cadeau die dag. Gedecideerd wandelt ze, zonder naar de andere afdelingen om te kijken, gehuld in een wolk van jasmijn en rozen-parfum terug naar buiten, op zoek naar een opvangplek voor de nacht.

Cecile Koops

Categorieën: KORTE VERHALEN