SCHRIJFPRAAT- nummer 12 – november 2021

Dan is opeens bijna de datum van de lancering van je tweede boek In alle staten daar.

Vanwege de omstandigheden slechts een bescheiden live lancering. Neem het mij niet kwalijk dat ik niet iedereen hiervoor kan uitnodigen.

Dertien november ziet mijn boek het daglicht. De burgemeester van Huizen, Niek Meijer, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Ik verheug me erop. Nadat mijn debuut uitsluitend online gelanceerd werd, roept een bijeenkomst een ander gevoel op. Het lijkt tastbaarder. Schrijven is een eenzame bezigheid, het is fijn weer eens wat vrienden en familie te zien.

Vanaf 15 november is het boek verkrijgbaar via mijn uitgever Ambilicious en te bestellen via de (online) boekwinkels in Nederland en België.

Voor een gesigneerd exemplaar kun je mij benaderen of geef bij je bestelling via de uitgever (even op de naam van de uitgever klikken) in het vak opmerkingen aan dat je een gesigneerd exemplaar wenst.

Lief en leed in het schrijfhuis

De afgelopen maanden was ik druk met de redactie van boek twee, met het tekenen van de cover voor het boek, met het schrijven van verhalen of gedichten voor diverse wedstrijden, met het organiseren van het maandelijkse Open Podium in de bibliotheek te Huizen en met meetings van Het Huizer Schrijversgilde waarmee we, eveneens in november, een gedichtenbundel uitbrengen.

Ik bezocht het Boek10 literair event van Godijn publishing, en ging naar de buitenvoorstelling Wild van Vis-a-Vis theatergroep in Almere.

Ik volgde via Grootmeesters.nl een masterclass van Ronald Giphart. Er staan veel meer leuke masterclasses op deze site zo geeft bijvoorbeeld Joost Luiten golflessen, vertelt Youp over cabaret en veel meer. Beslist interessant.

Af en toe pikte ik een online tekenles mee, vooral die van Urban Sketching.

Spannend was ook de leesclub die mijn uitgever organiseerde rond mijn boek. Leuk om dieper op dingen in te gaan. En wat een fantastische recensies ontving ik erna.

Qua ontspanning maakte ik twee korte tripjes, eind juli een kleine week naar Normandië en midden oktober enkele dagen naar de Ardennen, op de Franse grens. Met de bomen die al begonnen te verkleuren erg mooi.

Er zijn weer enkele wedstrijdsuccessen behaald:

Meneer de Jong verscheen in de E bundel Verlangen nav de wedstrijd van Marceline de Waard

Hartjes werd opgenomen in de bundel De fatale date,

Charlie verscheen in het 200st nummer, augustus, van het tijdschrift The Optimist NL.

Liefde en lasagne staat in de Ebundel Hoe het allemaal begon

Madame Vérité staat in de Ebundel Het staat in de sterren geschreven.

De heks was longlisted bij Godijn’s man van de markt, De reünie was shortlisted bij de Baarnse literatuurprijs. In reservetijd en Zwanenmeer stonden op de longlist bij Verhaal van de maand

Tenslotte was mijn gedicht Uddevalla één van de acht genomineerden van poëziefestijn Gelselaar.

Een haiga

Een haiga is een combinatie van beeld met een haiku tekst. Deze maakte ik voor een wedstrijd van de haikukring Nederland. Ik behoorde niet tot de winnaars, wel werd ik opgenomen in een prachtig online boekje van alle deelnemers.

Boekentip:

Ik was erg onder de indruk van de Franse auteur Philippe Claudel met zijn boek Een Duitse fantasie. Een selectie korte verhalen die op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Een verhalenbundel of een roman? De verhalen met meerdere laagjes spelen zich af tegen het decor van de tweede wereldoorlog. Claudel schrijft ze in prachtige beeldende zinnen en laat het aan de lezer over om de verbanden tussen de verhalen te leggen.

Voor wie interesse heeft:

Een fysiek exemplaar van mijn debuutroman Het huis in Trastevere, is te bestellen bij alle (online) boekwinkels in Nederland en België.

Gesigneerde exemplaren kun je bestellen via mij of mijn uitgever Ambilicious, klik dan op de naam van de uitgever en geef bij je bestelling in de opmerkingen aan dat je een gesigneerd exemplaar wenst te ontvangen.

Inmiddels is Het huis in Trastevere ook als E-boek verschenen. Ook die is via een klik op de naam van de uitgever Ambilicious te bestellen.

Op mijn website https://www.cecilekoops.com publiceer ik regelmatig nieuwe verhalen en gedichten die gratis te lezen zijn.

Houdt tijdens het druilerige weer een boek bij de hand. Wanneer de zon schijnt, leg dan snel je boek opzij en maak een herfstige wandeling! Tot ziens.

Cecile Koops ©2021

 

 

 

 

 

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *