Volg je kerstster

Na vijfentwintig jaar werken bij de bank, trad ik vervroegd uit. Allereerst om in de laatste jaren van mijn ouders extra mantelzorg te kunnen bieden, en daarnaast wilde ik weer eens ‘iets creatiefs’ doen.

Dat begon met een cursus ‘schetsen op reis’ bij de volksuniversiteit. Het geleerde paste ik direct toe bij mijn reizen naar Sri Lanka, Canada, Baltische Staten en Rusland. Heerlijk om een reisdagboek met schetsen te kunnen combineren.

Daarna (toeval of niet) viel mijn oog op een advertentie in een lokale krant, in mijn woonplaats werd een schrijversgilde opgericht en geïnteresseerden waren welkom. Ik was dan nog wel geen schrijver maar ik had wel die ambitie, tenslotte riep ik bij mijn afscheid van de bank dat ik een boek zou schrijven. Zo volgde ik mijn ster, die uiteindelijk de stok achter de deur werd die ik nodig had.

In drie jaar tijd heb ik nu zesentwintig schrijfwedstrijden gewonnen of ben op long/shortlist beland met korte verhalen en gedichten. Inmiddels is werk van mijn hand opgenomen in 19 bundels (en staan er drie op de rol) én verscheen 06 november 2020 mijn debuutroman ‘Het huis in Trastevere’. Dat is een reismysterie en om de cirkel rond te maken, tekende ik zelf de cover daarvoor. Had ik dat alles ook bereikt zonder die cursus schetsen op reis en zonder het Schrijversgilde? Dat weet ik niet. Beiden duwden mij beslist in de goede richting. Het kan lonen om je ster te volgen!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *