SCHRIJFPRAAT- nummer 9 – november 2020

Voor je ligt een extra Schrijfpraat met daarin nieuwtjes rond de lancering van mijn boek Het huis in Trastevere. Die wilde ik je al eerder sturen maar het mailprogramma liet mij na een update van de Mac even in de steek.

Het filmpje van de lancering was een groot succes. Door op bovenstaande foto te klikken, kun je het bekijken.

De boektrailer zit in de presentatie verwerkt, maar indien je die separaat wilt bekijken ook hiervan de link https://youtu.be/8viDbpWy4AA

En dan was het leuk dat er in ons regionale Nieuwsblad voor Huizen een artikel aan mij gewijd werd. Artikel kun je bekijken door te klikken op foto.

of voor de beknoptere papieren versie van het artikel https://www.nieuwsbladvoorhuizen.nl/reader/139433#p=11

Voor wie interesse heeft in mijn boek. Het is te bestellen bij alle (online) boekwinkels in Nederland en België.

Voor een gesigneerd exemplaar kun je het boek bestellen bij de uitgever en in de opmerkingen aangeven dat je een gesigneerd exemplaar wenst te ontvangen, dan komt dat in orde. http://bit.ly/HethuisinTrastevere

Achtergrond weetjes

Het was enorm stressen om alles op tijd af te krijgen. De boeken (drukkerij/verzending) waren laat en arriveerden pas tegen 15:00 uur op 06 november, terwijl we om 16:00 uur het filmpje live zouden zetten. Ik moest dus als een gek het uitpakken van het eerste boek door mij op film zien te krijgen en opsturen naar de uitgever om het vervolgens in het grotere filmpje in te laten voegen. Enfin het is allemaal gelukt, met grote dank aan Peter van den Berg van de uitgeverij. Hij heeft gouden handen als het op filmpjes maken aankomt.

Omdat de boeken laat waren, kon ik niet tevoren de al bestelde exemplaren gedoseerd signeren en inpakken. Het weekend na de lancering zag mijn huiskamer er dan ook uit als het filiaal van een webshop.  Adreslabels, rollen doorzichtig plakband, die nooit deden wat ik wilde en dozen met boeken. Wel superleuk uiteindelijk dat er zoveel belangstelling was.

En nu? Nu zou het promoten moeten beginnen, met boeksigneersessies bij boekwinkels en over mijn boek vertellen bij schrijfbijeenkomsten. Dat is in deze vreemde tijd allemaal wat lastiger geworden. Dus zoek ik daarvoor mijn heil op de sociale media en loop als een marktkoopvrouw mijn eigen waren aan te prijzen. Ook dat hoort erbij.

Inmiddels enige feedback ontvangen van lezers, die allemaal erg enthousiast waren.

De meesten konden niet stoppen met lezen en wilden het in een ruk uitlezen. Ze genoten van het verhaal, vonden het spannend, humorvol, knap geschreven en willen het liefst morgen alweer een volgend boek.

Zo snel gaat dat niet. Ik heb mijn tweede boek – In alle staten – over een singlesreis in de Baltische Staten inmiddels ook geschreven. Ook dat is weer een reismysterie. Mensen die meer met elkaar te maken hebben dan op het eerste oog lijkt, zijn onderdeel van een duister verhaal tegen de achtergrond van de prachtige staten waar zij doorheen reizen. Eerst maar zien of mijn uitgeverij ook dat boek onder contract wil nemen.

Bedankt aan velen van jullie die inmiddels mijn boek bestelden. En voor wie dat nog niet deed. Tover een lach op iemands gezicht met het allerleukste cadeau voor de kerst. Het huis in Trastevere, voor iedereen die van lezen en reizen houdt!

Op mijn website https://www.cecilekoops.com publiceer ik regelmatig nieuwe verhaal en gedichten.

Cecile Koops ©2020


0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *