Voor je ligt de eerste Schrijfpraat van dit jaar met daarin lief en leed in het schrijfhuis en de boekentip. Dank voor je opgave voor mijn nieuwsbrief.

Waar je gaat of staat, er is tegenwoordig maar één onderwerp van gesprek. Het virus en de snelheid waarmee het om zich heen grijpt. Mij inspireerde het tot het volgende gedicht:

 Virushandel

Verscholen als holenmensen in hun hol

in verlaten dystopische oorden.

Overheid uit geruststellende woorden,

een virtuele aai over een bange bol.

 

Als het crisis wordt, is het ieder voor zich.

Supermarkten worden leeg getrokken,

tegen woekerprijzen mag je gaan knokken.

Mij wordt die handel toch echt veel te gortig.

 

Ik bezit geen peperduur mondkapje

of zelfs maar een bouwmarktlapje

en zeker geen desinfecterende gel.

Mijn medemenselijkheid heb ik nog wel.

 

Schrijvers in Beeld:

Vanwege de Boekenweek besteedt schrijf-collega Sonn Franken op zijn website aandacht aan iets minder bekende schrijvers die nog niet volop in de spotlight staan.

Ook mijn persoontje staat met een interview in de rubriek Schrijvers in Beeld. Als je een kijkje wilt nemen klik dan op het woord: link

Lief en leed in het schrijfhuis

Na een ziekte heeft mijn uitgever de redactie van mijn boek ‘Het huis in Trastevere’ weer ter hand genomen. Vorige week ontving ik commentaar op het eerste hoofdstuk. Een en ander betekent dat publicatie in de zomer, wat het streven was, niet meer realistisch is. Ik hoop dat we het dit jaar nog halen.

Als vanouds doe ik nog steeds mee aan schrijfwedstrijden en projecten. Deze week hoorde dat ik op de shortlist sta voor de Elly Blom poëzieprijs met mijn gedicht ‘Rollenspel’. In april horen we wie de nummers één, twee en drie zijn. Mijn gedicht wordt samen met die van de overige deelnemers in een bundel gepubliceerd. Altijd leuk.

Nadat ik voor twee schrijfprojecten van Godijn Publishing, eerder al twee korte verhalen instuurde, die door de ballotage kwamen, is mijn verhaalvoorstel voor een derde schrijfproject eveneens goed ontvangen. Dat beteken dat zowel in de bundel Wrede Winters als in Zinderende Zomers een verhaal van mij wordt opgenomen. Deze bundels worden tegen het eind van het voorjaar verwacht.

De derde bundel Feit of Fabel bevat eveneens een verhaal van mijn hand. Dat boek ziet – volgens planning – in het najaar het licht.

Open Podium

In Huizen organiseren we (het Huizer Schrijversgilde) in samenwerking met de lokale bibliotheek elke laatste zaterdag van de maand een open podium. Iedereen die werk, zowel proza als poëzie, wil komen voordragen is welkom. Wanneer je je tevoren aanmeldt, dan zet ik je op de lijst. Publiek is van harte welkom en toegang is gratis. Op de eerste twee podiums werd enthousiast gereageerd. In februari werden er zelfs opnames voor Radio NH- Gooi gemaakt.

Agenda 2020: zaterdag 29 februari, zaterdag 28 maart, zaterdag 25 april, zaterdag 30 mei, zaterdag 27 juni, 26 september, 31 oktober, 28 november. Update ivm het Coronavirus is zaterdag 28 mrt afgelast.
Tijd: 10.45 – 12.00 uur
Waar: bibliotheek Huizen, Plein 2000-1, 1271 KK Huizen

Meer informatie klik hier.

Kent Hanson van Radio NH Gooi met Janine vd Hulst-Veerman en Cecile Koops

Interview van Kent Hanson met Cecile. Klik hier. In het eerste uur vanaf 37:37 tm 41:05 minuten het interview (onbekend hoe lang het nog live blijft staan)

Boekentip

Voor de schrijvers én voor de lezers onder jullie: Raynor Winn – Het Zoutpad.

Het gaat over een stel (Raynor en haar man Moth) die door omstandigheden huis en haard kwijtraken, net op het moment dat ze ook horen dat hij ernstig ziek is. Met de moed der wanhoop besluiten ze met hun hond Monty het South West coastal path (in Engeland) te gaan lopen. Het wordt een reis die hun levens totaal veranderd. Ik moet bekennen dat ik het boek kocht vanwege de mooie cover en doordat ik bij het bladeren, merkte dat in het eerste hoofdstuk 500 mile Walkies van Mark Wallington – een zeer grote favoriet van mij – wordt aangehaald. Maar dit boek mag er ook zeker wezen. Over doorzetten wanneer alles tegenzit, over verdriet en de helende kracht van de natuur. Daarnaast is het mooi geschreven. Een aanrader.

Op mijn website publiceer ik regelmatig een nieuw verhaal of gedicht op mijn website dus neem gerust een kijkje onder het kopje Verhalen op mijn website

© Cecile Koops

Categorieën: SCHRIJFPRAAT

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *