SCHRIJFPRAAT 3 – JULI 2019 –

Voor je ligt mijn derde Schrijfpraat met daarin heel goed nieuws vers van de pers, de boekentip en lief en leed in het schrijfhuis. Dank voor je opgave voor mijn nieuwsbrief.

Vers van de pers:

Het adagio bewaar het best voor lest, gaat bij mij niet op. Ik ben te opgewonden, vol enthousiasme en schreeuw het daarom maar gelijk van de daken. Ik heb een uitgever gevonden die mijn boek ‘Het huis in Trastevere’ een podium wil geven. Is dat geen fantastisch nieuws? Heeft mijn schrappen, herschrijven en bewerken toch zijn vruchten afgeworpen. Na de vakanties ga ik met de uitgever aan de slag. Het betreft uitgeverij Ambilicious in Breda, een relatief jonge uitgeverij met iets meer dan vijftig auteurs in haar fonds.

Ik hoop dat dit het begin is van een vruchtbare samenwerking.

Nu dit boek zijn bestemming krijgt, kan ik mij op een nieuw boek storten. Het idee ervoor spookt in mijn hoofd rond. Mijn eersteling is een spannende feel-good roman die zich voornamelijk in Rome afspeelt. Mijn tweede boek zal meer thriller elementen bevatten, daarover een volgende keer meer.

Boekentip:

In de categorie boeken over schrijven is ‘Schrijven is schrappen’ van Hans Hogenkamp aan te raden. Hij wijst de schrijver op zaken die zij in hun werk beter achterwege kunnen laten. Ik vond het in elk geval nuttige kost.

Op dit moment werk ik me door een enorme dikke pil heen. De door Joost Zwagerman samengestelde bundel met verhalen uit de Nederlandse en Vlaamse Literatuur vanaf 1880. Interessante verhalen die hij heeft samengebracht door zich te laten leiden door één criterium: de lurven. Dat doen sommige verhalen ook, die pakken je bij je lurven en laten je niet meer los. Het werk zal bij de meeste bibliotheken wel voorradig zijn. Wat let je…

Lief en leed in het schrijfhuis:

In mei geen bijzonderheden, naast het misgrijpen van winst bij enkele schrijfwedstrijden. It’s all in the game.

*

Op twee juni was de gezellige boekpresentatie van de Nieuwe Avonturen van Meneer Humble, het boek dat ik in het Engels vertaalde.

*

Zeven juni ontving ik bericht van uitgeverij Godijn dat ik geselecteerd ben voor hun project 21 Wrede Winters en 21 Zinderende Zomers. Daaruit zullen twee verhalen bundels voortkomen. Iedereen die in aanmerking wilde komen, diende een winter- en een zomerverhaal fragment van driehonderd woorden in te sturen. Blij dat ik door de ballotage kwam met deze lovende woorden van Elly Godijn:

‘Ik heb je fragmenten meteen gelezen. Een fijne schrijfstijl en de verhalen vragen naar meer. Hierbij nodigen we je graag uit om deel te nemen aan het project. Je ontvangt vandaag nog informatie over het project.’

*

Op 15 juni werd het eerste exemplaar van de tweede bundel van het Huizer Schrijversgilde ‘Leven in twee werelden’ aan wethouder Hoelscher overhandigd. Hierin is van mijn hand het verhaal doodsangst in de Ardennen opgenomen.

Het nieuwsblad van Huizen publiceerde er een artikel over:

https://www.nieuwsbladvoorhuizen.nl/reader/137615/129353/tweede-boek-huizer-schrijversgilde-uit-verhalenbundel-leven-in-twee-werelden-en-andere-verrassende-verhalen

quote- HUIZEN Wethouder Maarten Hoelscher heeft afgelopen zaterdag in de bibliotheek het eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen van de verhalenbundel ‘Leven in twee werelden en andere verrassende verhalen’. Het is het tweede boek van het Huizer Schrijversgilde.

*

Drie juli ontving ik dit bericht van uitgeverij Ambilicious:

‘Twee van onze deskundigen hebben zich over je manuscript gebogen.

Ik mag je zeggen, ze zijn onder de indruk.

We vinden je manuscript uitgeefwaardig en willen graag samen met jou deze reis aangaan.’

Geweldig, ik ben er blij mee!

*

Vijf juli is de digitale uitgeversovereenkomst getekend. Na de vakantie van de uitgevers/redacteuren gaan we beginnen aan onze samenwerking.

*

‘I would advise anyone who aspires to a writing career that before developing his talent, he would be wise to develop a thick hide.’ – Harper Lee

*

Blijf lezen en ga door – of begin – met schrijven. Het is een fantastische ervaring!

© Cecile Koops

Categorieën: SCHRIJFPRAAT